Tanitim Rehberlik Yönlendirme

28.04.2022 200

Meslek seçimi bireyin geleceğini şekillendireceği için büyük önem arz etmektedir. Bu seçim kişinin bütün hayatını etkileyeceği için çok iyi düşünülüp gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra karar verilmelidir. Doğru kararın verilebilmesi için bireyin kendi özelliklerini çok iyi tanıması ve çevre koşullarını da dikkate alarak tercihler yapması önemlidir.

Bireyin doğru kararlar verebilmesinde tanıtım,rehberlik ve yönlendirme çalışmaları büyük rol oynamaktadır. Okulöncesi eğitimden yükseköğretime kadar devam eden tanıtım,rehberlik ve yönlendirme çalışmaları kişilerin kendisine en uygun mesleği seçmesine ve o meslekteki verimliliğin artmasına katkıda bulunmaktadır.

Mesleki rehberlik ve yönlendirme kapsamında; öğrencilerimizin kendi ilgi ve yeteneklerini keşfetmesine, meslekleri tanımasına ve kariyer planlamasına yönelik faaliyetler yıl boyunca yürütülmektedir. Bu faaliyetler öğrencilerin ihtiyaçlarına göre planlanarak, bireysel ve grup çalışması şeklinde gerçekleştirilmektedir.

Tanıtım, Rehberlik ve Yönlendirme için Web Sayfası Adresleri ve İletişim Numaraları

yokatlas.yok.gov.tr

universitetercihleri.com

mbs.meb.gov.tr

Okulumuzdaki Rehber Öğretmenimizden veya şeflerimizden bilgi edinmek için okul telefon numaramızı  kullanabilirsiniz.