Alanlarımızın İşletme Bilgileri

11.06.2020 366

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Mesleki ve teknik eğitimde süreklilik MADDE 134- (1) İşletmelerdeki mesleki eğitim ders yılı başında başlar, ders yılı sonunda biter. Haftada üç gün işletmede beceri eğitimi, iki gün ise okulda veya eğitim biriminde teorik eğitim yapılması esastır.

Bu kapsamda Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı son sınıf öğrencileri haftada 3 gün işletmelerde beceri eğitimi (staj) görmektedir.

İşletmelerde Meslek Eğitimi Gören Öğrenciler:

1. İşletmelerde meslek eğitimi süresince yaşlarına uygun asgari ücretin %30'undan az olmamak üzere ücret alırlar. Yeni çıkan kanuna göre,  asgari ücretin %30 luk ücretinin üçte ikisini veya üçte birini çalışan sayısına göre devlet karşılamaktadır.

2. İşletmenin sağladığı diğer sosyal imkânlardan faydalanırlar.

3. Hastalık, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigorta edilirler.  Son çıkan kanunlara göre  devlet tarafından 10. sınıfta okuyan öğrencileri de sigorta yapmaya başladı. Aylık okul devam durumlarına göre okul bu işlemleri gerçekleştiriyor.

4. Eğitimleri, süresince muayene ve tedavi masrafları Sosyal Sigortalar Kurumunca karşılanır,

5. Okul atölyelerin de bulunmayan eğitim aracı, makine ve teçhizatı işletmelerde görüp kullanma imkânına sahip olurlar.

6. Meslekî bilgi ve becerilerini işyerlerinde gerçek iş şartlarında geliştirirler. Öğrencilerin kendilerine olan güveni artar.

7. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu yeni iş alanlarına uygun programlarla, daha çok uygulama yaparak eğitilirler.

8. İşletmelerde branşlarına uygun yerlerde staj yaptıklarında ileride işe girerken bu işletmeleri deneyim veya referans olarak gösterebilirler. Buda öğrenci için bir avantajdır.

ÖĞRENCİLERİMİZ GİTTİĞİ GÜNCEL İŞLETME LİSTESİ

Acıpayam Belediyesi

Acıselsan Selüloz Sanayı  ve Ticaret Anonim Şirketi

Akhoy Demir Dograma

Algümüş Demir Doğrama

Apa Elektrik

Arçelik Servis

Atasancak

Ateş Elektrik

Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş

Aydem

Bez Tekstil Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ.

Cengizhan Metal

Compex Bilgisayar

Çağlayan Bilişim

Çetinöz İletişim

Dedebağ Sulama Kooperatifi S.S.

Demirdöküm Vaillant Protherm Yetkili Servis

Denkim

DRN  Elektrik

Enes Mobilya

Eylül Mobilya Dekorasyon

Eymen Mobilya

Foto Yaşam

Gamer Arena

Güneş Elektrik

Güven Mobilya

Karaca Elektrik

Karaca Metal

Nisa Mobilya

Özkurt Elektrik

Öz-Sert Elektrik

Pamukkale Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Proton Otomasyon

Sena Mobilya