Bilişim Teknolojileri Alanı

12.12.2012 6119

 

ALAN HAKKINDA:

     Bilişim Teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan Ağ İşletmenliği, Yazılım Geliştirme dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

     Teknoloji hızla ilerledikçe Bilişim Teknolojileri alanına olan ihtiyaç daha da artmaya başlamıştır. Bu sebepten Bilişim Teknolojileri alanında bilgi sahibi olan bireylere ihtiyaç duyulmaktadır.

 

     ALANIN ALTINDA YER ALAN DALLAR:

     1- Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik

     2- Yazılım Geliştirme

 

     EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI:

     Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretim Kurumları Sınavı"nda (YKS) başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

     Ağ işletmenleri, bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticari kuruluşlar, internet servis sağlayıcıları, internet yayıncılık şirketleri, radyo televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, lojistik firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kuruluşlarında geniş iş imkânlarına sahiptir.

    Web programcıları ve veritabanıprogramcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e – ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler.

     Bilgisayar teknik servisi, bilgisayar toplama ve satış işlemi yapan firmalarda, bünyesinde bilgisayar bulunduran iş yerlerinde, şirketlerde ve özel sektöre ait firmalarda çalışabilirler.         

 23-02-2018        23-02-2018           
               

          Bilişim teknolojileri sektörü, küresel düzeyde   hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir   gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle bilişim teknolojileri sektörü,   stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için   devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla   küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve   sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve uygulamaktadır.Bilişim sektörü firmaları, hizmetleriyle ülke   ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli katkılar sağlamaktadır.

             

             Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin   Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Bilişim Teknolojileri alanı altında;

 

           1- Yazılım Geliştirme

            2-Ağ İşletmenliği  ve Siber Güvenlik

 

dallarında Türkiye'de Bilişim sektöründe bu dalların öğretim programlarının hazırlanarak eğitimine başlanması ile sektörde yıllardır süregelen eğitim açığını giderecek önemli bir girişim olacağı düşünülmektedir.             

Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEP) kapsamında Bilişim Teknolojileri Alanı Çerçeve Öğretim Programının hazırlanmasında, Millî Eğitim Bakanlığı'nda görevli uzman ve alan öğretmenleri, sektör temsilcileri, üniversiteden alan uzmanları ve meslek   elemanlarıyla iş birliği içinde çalışılmıştır.

             Bu doğrultuda Bilişim Teknolojileri alanı ve   altında yer alan mesleklerde uluslararası ve ulusal düzeyde standartlara uygun,   her yaşta ve düzeyde bireye eğitim olanağı sağlayan programları hazırlamak   hedeflenmektedir.

 

OKULUMUZDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

     23-02-2018          

2002   yılında açılan bölümümüz eğitim, öğretim ve  donanım bakımından her geçen yıl kendini yenilemiş, modern ve çağdaş bir yapıya  sahiptir. Bölümümüzde Teknolojinin son imkanları  kullanılmaktadır. Eğitimde daima ileri  felsefesi ile hareket ederek bugün Acıpayam´ın   en iyi ve en donanımlı ve sayı olarak en fazla Bilişim Teknolojileri  atolyesine sahibiz.Robotik kodlama atölyesi de olmak üzere Toplamda  4 tane atolyemiz mevcuttur. Atolyelerimizden diğer  bölümlerde  ihtiyaçlarını çok rahat bir şekilde karşılamaktadır.

             

Bölüm olarak amacımız; günlük hayatımızda ve  iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan bilgisayar alanında, yazılım ve  donanıma hakim; öğrencileri geleceğe ve ülke ekonomisindeki yeni yerlerine  hazırlayacak, bilgisayar teknolojilerini kullanabilen, evrensel bir ülke olma  yolunda önemli adımlar atan, iyi kararlar verebilen ve bu kararlara  katılabilmek için, genel ve teknolojik anlamda usta birer  okur-yazar olması sağlamak ve Bilişim Teknolojileri alanında İş edinebilmelerini sağlamaktır.


                      

Bölümümüze ait tam teşeküllü adet bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. Tüm bilgisayar laboratuarlarında 21+26+22 olmak üzere toplam 69 adet  bilgisayar bulunmaktadır. Bilgisayar laboratuarımızda Fatih Projesi kapsamında  network alt yapısı kurulu  olup internet ortamına girişi sağlanmıştır. Derslerde her öğrenci bir  bilgisayarda çalışabilecek durumdadır. Bölümümüz gerek bilgisayar sayısı  gerekse eğitimi destekleyen çevre üniteleri olarak yeterli konumdadır.          

                        
Bölümümüzde MEGEP kapsamında Bilişim Teknolojileri alanı altında  öğrencilerimizin tercihlerine göre, şuan okulumuzda ; 
Mevcut olan dallar: 

1- Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik

 2- Yazılım Geliştirme

Şu anda bu iki dalda eğitim öğretim gören öğrencilerimiz bulunmaktadır.
                          

 Alanda yer alan tüm dallara yönelik ortak  dersler ağırlıklı olarak 9, 10 ve 11. sınıfta  verilmektedir.   12. sınıfta ise 4 saate düşmektedir.

12. sınıfta öğrencilerimizi okulda iken iş hayatına hazırlayan İşletmelerde  Beceri  Eğitimi Dersi verilmektedir. Bu eğitimde öğrencilerimiz haftanın üç günü iş  yerlerine giderek Sigortalı olarak ve  belli bir ücret karşılığında çalışarak pratik hayata hazırlanmaktadır.        

 

     

 ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ

   * Türkiye´ de her türlü üniversitelerde okuyabilir, yurtdışında master yapabilirsiniz.
   * Bilişim Teknolojileri Öğretmenliğine Ek puan avantajı ile gidebilirsiniz.
   * Metog kapsamında Artık Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliğinde de okuyabilirsiniz. 
   * MF alanında  baraj sistemi gözetilmeksizin   Meslek Yüksek Okullarına geçebilirsiniz.
   * Üniversitelerin iki (2) yıllık programlarını bitirdikten sonra dikey geçiş sınavıyla mühendislik ya da öğretmenlik bölümlerinde eğitiminize devam edebilirsiniz.
   * Üniversitedeyken alanınızda çalışabilir, ailenize yük olmadan üniversite okuyabilirsiniz.      

 

         

 İŞ İMKANI :
1. Bölümümüzde okuyan öğrenciler isterlerse henüz  lisede iken para kazanmaya başlayabilirler. Acıpayam da  bulunan  iş yerlerine, dükkanlara  ve kişilere özel web siteleri yapabilirler.Ayrıca piyasada bulunan iş yerlerinde ve evlerde bulunan arızalanan bilgisayarların tamirini(format, yazıcı yükleme  vb..), internet bağlantısının kurulumunu ve yazılım sorunlarını çözebilirler.
2. Kendi işini kurabilirler. Okulumuzda 4 yıllık bölümümüzü başarıyla bitirdikten sonra İŞ YERİ AÇMA BELGESİ verilmektedir. Bu belge ile Bilişim Alanında dükkanlar (internet Kafe, Biligisayar bakım onarım ve satımını ) içeren işyerleri açabilmektedir.
3. Bankaların, Şirketlerin, kamu kurum ve kuruluşların BİLGİ İŞLEM MERKEZLERİNDE  ve YAZILIM  ALANLARINDA iş bulabilirsiniz.
4. Memur alımı için yapılan KPSS sınavında belli bir puanı aldıktan sonra Kamu Kuruluşlarında ve özel iş yerlerinde en çok işe alınacak elaman bu bölüm öğrencilerinden  istenmektedir. 

video izlemek için  tıklayınız.

04-03-202204-03-202204-03-202204-03-202204-03-202204-03-202204-03-2022